משלוח בחינם עד הבית!

הצהרת נגישות

ווטצ’ינו בע”מ מאמינה שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכולם, ואנחנו מחויבים להצגת אתר שיהיה נגיש לקהל רחב ככל האפשר, בלי קשר ליכולות של כל אדם.

כדי לעשות זאת, אנחנו שואפים לפעול באופן הקפדני ביותר בהתאם להמלצות להנגשת תכני אתרי אינטרנט ‏WCAG 2.1) 2.1) של ארגון התקינה הבינלאומי ‏ (W3C) ברמת AA ,וע”פ הנחיות הנגישות בתקן הישראלי 5568. ההמלצות האלו מסבירות איך להפוך את התוכן באינטרנט לנגיש לאנשים בעלי מוגבלויות. הציות להנחיות האלו עוזר לנו לוודא שהאתר נגיש לעיוורים ולבעלי לקויות ראייה, לבעלי לקויות מוטוריות, לבעלי מוגבלויות קוגניטיביות ועוד.

באתר נעשה שימוש במגוון טכנולוגיות שנועדו להפוך את האתר לנגיש ככל האפשר בכל זמן. אנחנו משתמשים בממשק נגישות שמאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות לכוון את ממשק המשתמש (UI) ולעצב אותו בהתאם לצרכים האישיים שלהם.

בנוסף, באתר נעשה שימוש באפליקציה מבוססת AI שפועלת ברקע ומבצעת אופטימיזציה של רמת הנגישות באופן קבוע. האפליקציה הזאת מתקנת את קוד ה-HTML של האתר, ומתאימה את התכונות ואת ההתנהגות שלו לקוראי מסך שבהם משתמשים עיוורים ולפונקציות במקלדת שבהן משתמשים בעלי לקויות מוטוריות.

אפשר לפנות לבעלים של האתר בכתובת האימייל  [email protected]

קורא המסך וניווט במקלדת

כדי לוודא שעיוורים שמבקרים באתר ומשתמשים בקוראי מסך יוכלו לקרוא ולהבין את כל התכונות באתר וליהנות מהן, אנחנו מיישמים באתר את הטכניקה של מאפייני ARIA (נגישות של יישומי אינטרנט עשירים) לצד מספר שינויים בהתנהגות האתר. ברגע שמבקרים שמשתמשים בקורא מסך נכנסים לאתר, מוצגת להם הודעה להיכנס לפרופיל של קורא המסך כדי שיוכלו לגלוש ולפעול באתר ביעילות. האתר שלנו עומד בכמה מהדרישות החשובות ביותר בנושא קוראי מסך:

אופטימיזציה לקוראי מסך: אנחנו מפעילים באתר תהליך שבו נלמדים כל רכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח שהאתר עומד בעקביות בכל הדרישות גם כאשר אנחנו מעדכנים אותו. במסגרת התהליך הזה אנחנו מספקים לקוראי המסך נתונים משמעותיים באמצעות קבוצת המאפיינים של ARIA. לדוגמה, אנחנו מספקים תוויות מדויקות של טפסים, תיאורים של סמלים שמאפשרים ביצוע פעולות (סמלי מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלת קניות וכו’), הנחיות לאימות של רכיבי קלט, תפקידים של רכיבים כמו לחצנים, תפריטים, תיבות דו-שיח מודאליות (חלונות קופצים) ועוד. 

 בנוסף, התהליך שפועל ברקע סורק את כל התמונות באתר. התהליך מספק תיאור מדויק ומשמעותי של התמונות בצורת תג טקסט חלופי (ALT) של תמונות שאין להן תיאור, על סמך זיהוי של האובייקטים בתמונות. באמצעות טכנולוגיית זיהוי תווים אופטי (OCR) מופקים במסגרת התהליך גם הטקסטים שמוטמעים בתמונות. המשתמשים יכולים להפעיל בכל שלב את התאמות קורא המסך בעזרת שילוב המקשים Alt+1. ברגע שמבקרים שמשתמשים בקורא מסך נכנסים לאתר, הם מקבלים הודעות אוטומטיות להפעיל את קורא המסך.

 ההתאמות האלו תואמות לקוראי מסך פופולריים  כמו JAWS‏, NVDA‏,  VoiceOver‏ ו-TalkBack.

אופטימיזציה של הניווט במקלדת: התהליך שפועל ברקע מתאים גם את קוד ה-HTML של האתר ומוסיף מספר התנהגויות באמצעות קוד JavaScript כדי שאפשר יהיה להפעיל את האתר באמצעות המקלדת. האופטימיזציה כוללת את האפשרות לנווט באתר בעזרת המקשים Tab ו-Shift + Tab, להשתמש במקשי החיצים כדי לפעול בתפריטים נפתחים ולסגור אותם באמצעות המקש Esc, להפעיל לחצני הפעלה וקישורים באמצעות המקש Enter, להשתמש במקשי החיצים כדי לעבור בין רכיבים של תיבות סימון ולחצני בחירה, ולמלא אותם באמצעות מקש הרווח או המקש Enter.

 בנוסף, הגולשים שמשתמשים במקלדת יכולים להפעיל בכל שלב את התפריטים שמאפשרים לדלג על תוכן בעזרת שילוב המקשים Alt+2, או שהתפריטים יהיו הרכיב הראשון יוצג כאשר הם ינווטו בעזרת המקלדת. התהליך שפועל ברקע מטפל גם בחלונות קופצים שמופעלים ומפנה את המיקוד של המקלדת אליהם ברגע שהחלונות הקופצים מוצגים, וכך המיקוד נשאר בתחומי החלונות.

 אפשר גם להשתמש במקשי קיצור כמו “M” (תפריטים), “H” (כותרות), “F” (טפסים), “B” (לחצנים), ו-“G” (גרפיקה) כדי לעבור לרכיבים מסוימים.

פרופילים של בעלי מוגבלויות שנתמכים באתר

פרופיל בטוח לסובלים מאפילפסיה: פרופיל שמאפשר לאנשים שסובלים מאפילפסיה לגלוש באתר באופן בטוח. בפרופיל הזה לא קיימת סכנה להתקפים כתוצאה מאנימציות שכוללות הבזקי אור או הבהובים, או שילובי צבעים מסוכנים.

פרופיל המיועד ללקויי ראייה: הפרופיל הזה מתאים את האתר והופך אותו לנגיש לרוב בעלי לקויות הראיה כמו אובדן של כושר הראייה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד.

פרופיל המיועד לבעלי מוגבלויות קוגניטיביות:  הפרופיל הזה כולל מספר תכונות שמסייעות למשתמשים בעלי מוגבלויות קוגניטיביות כמו אוטיזם, דיסלקציה, אנשים שעברו שבץ מוחי ואחרים, להתרכז יותר בקלות ברכיבים החשובים באתר.

פרופיל ידידותי לאנשים שסובלים מהפרעת קשב וריכוז (ADHD): הפרופיל הזה מפחית באופן משמעותי את הסחות הדעת ואת הרעשים כדי לסייע לאנשים שסובלים מהפרעת קשב וריכוז ומהפרעות נוירו-התפתחותיות לגלוש, לקרוא ולהתרכז יותר בקלות ברכיבים החשובים באתר.

פרופיל המיועד למשתמשים עיוורים(קוראי מסך): הפרופיל הזה מתאים את האתר לקוראי מסך כמו JAWS‏, NVDA‏,  VoiceOver‏ ו-TalkBack. קורא המסך מותקן במחשב של המשתמש העיוור, והאתר תואם לקורא המסך.

ניווט במקלדת (לבעלי לקויות מוטוריות): פרופיל שמאפשר לאנשים בעלי לקויות מוטוריות לפעול באתר באמצעות המקשים Tab,‏ Shift+Tab ו-Enter במקלדת. אפשר גם להשתמש במקשי קיצור כמו “M” (תפריטים), “H” (כותרות), “F” (טפסים), “B” (לחצנים), ו-“G” (גרפיקה) כדי לעבור לרכיבים מסוימים.

התאמות נוספות של ממשק המשתמש (UI), העיצוב ונוחות הקריאה

  התאמות הגופן –  המשתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את הגופן, לשנות את משפחת (סוג) הגופן, לשנות את הריווח, את היישור, את גובה השורה ועוד.

התאמות הצבע – המשתמשים יכולים לבחור פרופילים שונים של ניגודיות צבעים כמו בהיר, כהה, היפוך צבעים או מונוכרומטי. בנוסף, המשתמשים יכולים להחליף ערכות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים, עם יותר מ-7 אפשרויות שונות של צביעה.

אנימציות – משתמשים שסובלים מאפילפסיה יכולים לעצור בלחיצת כפתור את כל האנימציות שפועלות באתר. האנימציות שנמצאות בשליטת הממשק כוללות סרטונים, קובצי GIF ומעברי CSS מהבהבים.

הדגשת תוכן – המשתמשים יכולים לבחור אם להדגיש רכיבים חשובים כמו קישורים וכותרות. הם גם יכולים לבחור אם להדגיש רק אלמנטים שמתמקדים בהם או שעוברים מעליהם עם העכבר.

השתקת אודיו – משתמשים עם מכשירי שמיעה עשויים לסבול מכאבי ראש או מבעיות אחרות כתוצאה מהפעלה אוטומטית של קטעי אודיו. כשבוחרים באפשרות הזאת האתר כולו מושתק באופן מיידי.

בעלי מוגבלויות קוגניטיביות – באתר נעשה שימוש במנוע חיפוש שמקושר לוויקיפדיה ול-Wiktionary, כך שאנשים בעלי מוגבלויות קוגניטיביות יכולים לפענח את המובנים של משפטים, ראשי תיבות, סלנג ועוד.

תכונות נוספות – המשתמשים יכולים לשנות את צבע וגודל הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ועוד.

טכנולוגיה מסייעת ותאימות לדפדפן האינטרנט

אנחנו שואפים שהאתר יתמוך בכמה שיותר טכנולוגיות, כדי שהמשתמשים יוכלו לבחור את הכלים שהכי מתאימים להם, עם כמה שפחות מגבלות. לכן השקענו הרבה מאמצים כדי שנוכל לתמוך בכל המערכות הנפוצות שמהוות 95% משוק המשתמשים ב-Windows וב-MAC, כולל Google Chrome‏, Mozilla Firefox‏, Apple Safari‏, Opera‏ ו-Microsoft Edge, וגם JAWS ו-NVDA (קוראי מסך).

הערות, תגובות ומשוב

למרות שעשינו כמיטב יכולתנו כדי לאפשר לכל משתמש להתאים את האתר לצרכיו, יכול להיות שעדיין יהיו דפים או חלקים באתר שאינם נגישים בצורה מלאה, שנמצאים בתהליך שיהפוך אותם לנגישים, או שאין להם פתרון טכנולוגי מתאים שיהפוך אותם לנגישים. עם זאת, אנחנו ממשיכים לשפר את הנגישות באתר, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים אפשרויות ותכונות, ומפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות. מטרת כל הפעולות האלו היא להגיע לרמת הנגישות האופטימלית כשאנחנו משתמשים באמצעים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר. אפשר לפנות לבעלים של האתר בכתובת האימייל [email protected]

שאלות ותשובות